Το προφίλ των τοπικών οίνων του Παγγαίου θα περιγράψει και θα προβάλει ομάδα εξειδικευμένων γευσιγνωστών με σκοπό να αναδειχθεί ο οινικός πλούτος του Παγγαίου και να προβληθεί η αμπελοοινική του ταυτότητα σε μια προσπάθεια σύνθεσης του οινοτουριστικού του προφίλ και ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας της περιοχής και του προϊόντος της, την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Meeting ID: 872 3978 9283
Passcode: DIONYSOS

Αναλυτικά (pdf)

Πρόσκληση (pdf)

Φόρμα Συμμετοχής

Στο Δρόμο του Κρασιού του Παγγαίου μας ταξιδεύει η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ –ΑΝΚΑ Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. με στόχο την ανάδειξη του Παγγαίου ως οινοτουριστικό προορισμό μέσα από την διαδικτυακή ξενάγηση που διοργανώνει την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Meeting ID: 872 3978 9283
Passcode: DIONYSOS

Αναλυτικά (pdf)

Πρόσκληση (pdf)

Φόρμα Συμμετοχής

Την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τον αμπελώνα της περιοχής του Παγγαίου και τις τοπικές οινικές ποικιλίες, αλλά και να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους στην οινογνωσία, την περιγραφή του κρασιού, την παρουσίασή του και το σερβίρισμά του θα έχουν οι επαγγελματίες της εστίασης και οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακές μονάδες της Καβάλας, της Θάσου και της Δράμας στις 8 και 9 Ιουνίου 2021.

Δελτίο Τύπου (pdf-EL)

Agenda Σεμιναρίου (pdf-EL)

Φόρμα συμμετοχής

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α. σε συνεργασία με το Δήμο Παγγαίου και το Οινολογικό Ινστιτούτο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τοπικού αμπελοοινικού προϊόντος.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αμπελοκαλλιεργητές, οινολόγους, οινοποιούς και γεωπόνους και έχει ως αντικείμενο την παρουσίαση καινοτόμων καλλιεργητικών και οινοποιητικών τεχνικών με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίηση των τοπικών ποικιλιών. Το σεμινάριο επιδιώκει να μεταφέρει καινοτόμες γνώσεις και πρακτικές από επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης απευθείας στους παραγωγούς, ώστε επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αναλυτικό Δελτίο Τύπου (pdf-GR)

Πρόγραμμα Σεμιναρίου (pdf-GR)

Συμμετοχή της Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Ε. - Kavala Development Agency στο Φεστιβάλ Οίνου στον Δήμο Κίρκοβο της Βουλγαρίας, στα πλαίσια της προώθησης του οινικού αποθέματος της Βόρειας Ελλάδας και της Νότιας Βουλγαρίας.

Συνεχίζονται οι κοινές προσπάθειες για την ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών που χαρακτηρίζουν το μικροκλίμα και το terroir της περιοχής μας.

#dionysos #interreg #greecebulgaria #anka #wine

Η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποτελεί μια από τις αρχαιότερες περιοχές οινοπαραγωγής της Ελλάδας. Γι' αυτό και ξεκίνησε μια προσπάθεια μέσω του Έργου DIONYSOS και του προγράμματος Interreg Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020, για να πάρει και πάλι τον ρόλο που της αξίζει. Σε διαγωνισμό μάλιστα που έγινε στην γείτονα το κρασί της Κομοτηνής κατάφερε και κατέκτησε την 2η θέση.

Η Αναπτυξιακή Καβάλας συμμετέχει στο έργο σαν εταίρος.

#dionysos #interreg #greecebulgaria #wine

Συνάντηση εργασίας των Ελλήνων εταίρων στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν σε λίγο καιρό στην περιοχή μας.

Ετοιμαστείτε για οινο-διαδρομές τουριστικού ενδιαφέροντος, για οινογνωσίες και γιορτές οίνου, αλλά και εκπαιδεύσεις, σεμινάρια και ημερίδες για τις τοπικές ποικιλίες οίνου και για το νέο κρασί που δημιουργείται στα πλαίσια του προγράμματος!

#dionysos #interreg #greece #bulgaria

During July 18-20, 2019 in the Amphitheater of Apollonia, the town of Sozopol will be held the second edition of the Wine Festival – WINE FEST SOZOPOL 2019 DIONYSIEN DAYS. Participants at the Sozopol Wine Festival are companies producing Bulgarian wines and spirits, as well as traders, importers and distributors. Producers and importers of meat and dairy products will also present their products.

This year Haskovo Chamber of Commerce and Industry and the Development Agency of Kavala, Greece will participate in the festival in connection with the implementation of the project Promotion of the Region – placing it on the market for the project «Developing the Identity of Production, Soil and the Region» with an acronym: Dionysos (DIONYSOS), Financing Agreement № B2.6c.04 / 01.11.2017 under the Cross-Border Cooperation Program INTERREG VA Greece-Bulgaria 2014-2020, Priority axis: 2 Sustainable and adaptable to the climate cross-border region, investment priority: 6c – conservation , promotion and development of the natural and cultural heritage. During the festival, the ICC will present the Dionisos stand with the project, and through it the project partners – four of Greek and four of the Bulgarians – strive to highlight the qualities of the local varieties. During the festival the partners will present the project, the wine production and the opportunities for wine tourism in the cross-border region Greece – Bulgaria, as well as the local wine variety Dionisos.

Page 1 of 2